Buszos blog

Élmények, kalandok, mit, miért, hogyan, kivel.

Ittas volt az autóbusz vezetője.

2019. november 08. 19:24 - bthomyka

Írja (a tegnap rohamléptekben készült) cikkében a nyugat.hu.

Arra most nem térek ki, hogy minden egyes, az autóbuszokat érintő cikkében a buszok rendszámai nincsenek kitakarva (ezzel ellentétben meg minden más járműé meg igen). Abból sem csinálunk problémát, hogy a buszos témakörben eddig megírt cikkek soha a büdös életben nem voltak sem tényfeltárók, sem oknyomozók, csupán hangulatkeltők.

Az alábbi konzekvenciákat kellene levonni (pro és kontra):

1. Hivatásos gépkocsivezető a műszak vége után, otthon italozik, már ha egyáltalán.
2. Amelyik nem bírja megállni, az váltson munkahelyet, lehetőleg olyat, ahol nem veszélyezteti a rá bízott emberek életét, testi épségét.
3. Úgyis késünk a reggeli és délutáni csúcsban, fejeljük meg nyugodtan a szükség szerinti megállással, hogy biztonsággal ki tudjuk kerülni az út szélén álló járműveket.
4. Személyautónkkal parkoljunk ott és úgy, ahol az ilyen jellegű koccanások (leszámítva az esetleges ittasságot) nem veszélyeztetik, szóval ne a legforgalmasabb utakon... Vagy legközelebb a vasúti átjárót is tudnám javasolni, mi baj történhet.


Az errefelé leledző közlekedési káosz régóta nem tartalmaz dolgokat (amiket a kresz még mindig előír), melyeket csak azért hiányolok, hogy végre legalább egy napon át tudjuk szopatni az egész várost, hátha az kiveri a biztosítékot a közlekedés-szervező szakembereknél, a menetrend szerkesztőinél, meg a sok gyökérnél, akik évek óta ugyanazon útvonalon dagasztják a kocsisort, de püfölik a kormányt, szentségelnek, pofátlankodnak a sorban araszolva.

Amit meg a kommentelők művelnek a nyugat facebook oldalán, az lenyűgöző. Persze a szakmára nézve ez problémás, de azért tegyük hozzá, hogy sem Ausztriát, sem Németországot nem törölték le a térképről Hitler miatt. Egy ember faszsága miatt nem tehető felelőssé sem a náció, sem a munkahelye, sem a kollégái, sem a családja.
Ezen kívül még újra szeretném kinyilvánítani, hogy kurvára nem tetszik az, amit az utazóközönség egy részétől kapok -ok nélkül-. Összemosnak olyan dolgokkal, amikhez semmi közöm nincs. Általánosítanak, amit utálok és kikérek magamnak, köszönés nélkül jönnek fel a buszra, ha jegyet vennének, csak a lóvét tartják a kezükben és lesnek mint egy birka. Ezen túl meg (még) el kell viselni a nyugdíjas banda folyamatos elégedetlenségét is. Bizonyára ők veszik a legtöbb jegyet meg bérletet - a facebookra, hogy ott is prüszköljenek ránk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szombathelyibuszos.blog.hu/api/trackback/id/tr3715297842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.